ILMU LENGKAP BERKENAAN ENTERPRISE

DAFTAR SEBELUM KELAS BERMULA

  • 00HARI
  • 00JAM
  • 00MINIT
  • 00SAAT

PERLU KE ANDA MASUK KELAS NI?

Sangat Perlu Jika Anda...

✅ Stress Pengurusan Enterprise Berterabur

✅ Pening Dokumen Tak Tersusun dan Hilang

✅ Keliru Tentang Penyata Kewangan

✅ Takut Penalti LHDN Kerana Pengurusan Cukai Yang Salah

✅ Tak Ada Strategi Untuk Kaya Dengan Enterprise

TOPIK YANG ANDA AKAN KUASAI

PENGURUSAN ENTERPRISE


KAYA DENGAN ENTERPRISE


PENGURUSAN DOKUMEN BISNES


PENYATA KEWANGAN


CUKAI ENTERPRISE


PROGRAM KHAS PENGAKUAN SUKARELA 2.0

BILA DAN DIMANA ?

7 MAC 2024 (KHAMIS)
&
8 MAC 2024 (JUMAAT)

9:30 PAGI - 12:30 TENGAH HARI
SECARA ONLINE (ZOOM)

SIAPAKAH KAMI ?

Kami adalah sebahagian dari Team Management dalam AMR Business Consultant Sdn Bhd iaitu Holding Company yang mempunyai beberapa syarikat yang menjalankan khidmat pengurusan Akaun, Cukai, Setiausaha Syarikat, Sumber Manusia dan banyak lagi yang  berkaitan dengan pengurusan syarikat.

Fungsi kami di dalam syarikat ini adalah sebagai penasihat dan juga pengurus kepada team akauntan dan ejen cukai, dengan pengalaman yang kami sepanjang menjalankan syarikat ini, kami nampak banyak masalah dengan perniagaan diluar sana yang berlaku kerana kurangnya kesedaran dan garis panduan kepada pematuhan undang-undang yang menyebabkan ramai peniaga terpaksa gulung tikar. 

Oleh itu kami disini ingin memberi yang terbaik kepada semua pemilik perniagaan diluar sana supaya semua boleh berjaya dari semua aspek perniagaan terutama sekali pematuhan undang-undang.

MASALAH CUKAI
YANG PERNAH KAMI URUSKAN

KES 1 (ABAIKAN LHDN)

Ada pemilik syarikat pernah datang kat kami cakap beliau kena anggaran cukai sebanyak RM90,000 sebab beliau tak pernah submit akaun dan tax sepanjang beliau berniaga.

Kami berjaya uruskan cukai syarikat itu sehingga beliau tak perlu bayar satu sen pun kepada LHDN. Nama beliau dah tak kena blacklist, boleh keluar negara dan nama dalam mahkamah pun dah tak ada.

KES 2 (LHDN BACA DUIT PINJAM SEBAGAI SALES)

Ada seorang ni dia perlukan duit untuk dijadikan modal untuk dia dapatkan satu projek ni. Jadi dia pinjam duit dengan kawan dia RM100,000. Mereka setuju untuk bayar balik RM110,000 setelah projek selesai, tetapi mereka setuju tanpa ada dokumen hitam putih sebagai bukti.

Jadi LHDN nampak RM100,000 yang dipinjam tadi sebagai sales dan dia dikenakan cukai 24%. Buta-buta dia kena bayar RM24,000 cukai tambah lagi dengan penalti. Ini lah masalah bila tak faham macam mana LHDN baca duit dalam akaun kita.

KES 3 (BANKRUPT SEBAB CUKAI)

Sebab nak jimat duit, ada seorang pemilik syarikat ni tolak kami sebagai akauntan kerana beliau dah ada akauntan dalam syarikat beliau. Tapi malangnya, akauntan beliau tidak berkelayakan.

Kami hanya diterima jadi ejen cukai sahaja untuk syarikat ni, kemudian beliau kena audit dengan LHDN. Beliau abaikan. Kemudian LHDN datang pejabat beliau ambil semua dokumen dan LHDN juga pergi ke pejabat auditor dan ejen cukai.

Syarikat itu dikenakan penalti cukai sebanyak RM800,000. Kami berjaya bantu turunkan menjadi RM180,000 sahaja, tapi syarikat itu tidak berjaya bangkit kembali dan akhirnya bankrupt.

KAMI TAKNAK PERKARA INI BERLAKU KEPADA ANDA

LEBIH 4,000 PEMILIK BISNES TELAH KAMI BANTU SEJAK 2015

APA YANG ANDA AKAN PEROLEHI ?

SLIDES PRESENTATION KELAS
➕
GROUP AMR BUSINESS ELITE COMMUNITY
➕
PROGRAM Q&A LIVE SETIAP MINGGU
➕
RAKAMAN LIVE MINGGUAN AMR
➕
DISKAUN 50% KELAS ONLINE ANJURAN AMR

GROUP AMR BUSINESS ELITE COMMUNITY

Group Support AMR bersedia untuk membantu anda menyelesaikan masalah berkenaan Cukai, Akaun, Pematuhan, HR dan banyak lagi. 

🔵Akses Kepada Program Live Q&A Setiap Minggu dimana anda boleh tanya soalan dan kami akan jawab melalui sesi live 

🔵bertanya dan berbicang tentang pengurusan perniagaan dengan ahli Group 

Diskaun 50% Untuk Kelas Online Anjuran AMR Yang Akan Datang

AMR akan menganjurkan kelas teknikal berkaitan Akaun, Cukai, Pengurusan Syarikat SDN BHD & Human Resources pada setiap bulan. 

Oleh itu, dengan penyertaan kelas ini akan melayakkan anda untuk perolehi diskaun istimewa sebanyak 50% dari harga asal kelas. 

BERAPAKAH HARGA PENYERTAAN?

HARGA EARLY BIRD AKAN BERAKHIR

  • 00HARI
  • 00JAM
  • 00MINIT
  • 00SAAT

Sebarang soalan boleh hubungi admin Nizar: 
https://opy.la/amrbusinessconsultant/KelasAMR

All Rights Reserved. AMR BUSINESS CONSULTANT SDN BHD 201501000232 (1125564-W)

Scroll to Top